Red Apple Cider

RED APPLE CIDER

Berba:
2017
Boja:
Boja limun zlatna, umjereno karboniziran
Okus:
Polu suh
Sortiment:
Jonagold, Idared
Regija:
Međimurje
Tlo:
Pjeskovita ilovača
Proces obrade:
Nakon ručnog branja slijedi rezanje jabuka, parcijalna maceracija od 6h i prešanje. Klarifikacija soka se odvija prirodnim taloženjem
Fermentacija:
Fermentacija u inox tankovima pri kontroliranoj temperaturi.
Odležavanje / dozrijevanje:
Odležavanje na finom talogu 3 – 4 mjeseca
Alkohol:
6,0 % vol.
Ostatak šećera:
18 g/l
Ukupna kiselina:
5,6 g/l
Opis:
Aromatičan, lagan i privlačan cider. Na nosu je svjež, voćan uz note fermentiranih zrelih crvenih jabuka, koštuničastog voća i vanilije. U ustima je polu suh, dobro izbalansiran, lijepe strukture i umjerene karbonizacije popraćen okusom crvene jabuke i vanilije. Razigrana kiselost doprinosi dugotrajnosti okusa.
Sljubljivanje:
preporučuje se uz bijelu ribu, bijelo meso, svinjetinu te rižota i tjestenine s umacima na bazi sira.
Serviranje:

8 – 9 C

0,33l / 0,75l C
Buzdovan Hrvatska